پیش بینی بورس در ۶ آذر ۱۴۰۰
پیش بینی بورس در ۶ آذر ۱۴۰۰
بورس در هفته ابتدای آذر با کاهش همراه بود، کارشناسان بازار را برای هفته دوم آذر 1400 پیش بینی کردند.

به گزارش نودادبرتر؛  کارشناسان به پیش بینی بورس در ۶ آذر ۱۴۰۰ پرداختند. بورس امروز ۳ آذر ۱۴۰۰ باز هم با کاهش همراه بود و سهامداران چشم انتظار روزهای اوج هستند.

شاخص کل بورس نتوانست کانال یک میلیون و ۴۰۰ هزار واحد را حفظ کند و در جریان معاملات امروز با بیش از ۱۰ هزار واحد کاهش دوباره به کانال یک میلیون و ۳۰۰ هزار واحد عقب‌گرد کرد.

آخرین وضعیت بورس در هفته اول آذر ۱۴۰۰

 شاخص کل بورس امروز با ۱۰ هزار و ۴۴۵ واحد کاهش رقم یک میلیون و ۳۹۴ هزار واحد را ثبت کرد. شاخص کل با معیار هم وزن هم ۱۵۷۰ واحد کاهش یافت و به رقم ۳۸۳ هزار و ۴۷۰ واحد رسید.

معامله‌گران این بازار ۴۷۹ هزار معامله به ارزش ۳۴ هزار و ۴۴۵ میلیارد ریال انجام دادند.

۱۳۳ نماد بورسی مثبت و ۲۵۱ نماد منفی بودند که از میان آنها فولاد مبارکه اصفهان، سرمایه گذاری تامین اجتماعی، صنایع پتروشیمی خلیج فارس، پتروشیمی پردیس، بانک ملت، پالایش نفت تهران و پالایش نفت اصفهان نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر منفی را روی بورس گذاشتند.

عقب‌گرد فرابورس به کانال ۱۹ هزار واحد

شاخص کل فرابورس هم دوباره به کانال ۱۹ هزار واحد سقوط کرد و با ۱۸۱ واحد کاهش در رقم ۱۹ هزار و ۹۶۷ واحد ایستاد.

معامله‌گران این بازار ۲۹۱ هزار معامله به ارزش ۹۴ هزار و ۷۸۸ میلیارد ریال انجام دادند.

۱۱۸ نماد فرابورسی مثبت و ۱۴۲ نماد منفی بودند که از میان آنها بیمه پاسارگاد، پلیمر آریاساسول، صنعتی مینو، پتروشیمی تندگویان، سهامی ذوب‌ آهن اصفهان و پتروشیمی مارون نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر منفی و در مقابل فولاد هرمزگان جنوب نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر مثبت را روی فرابورس گذاشتند.

 


بیشتر بخوانید:


کدام شرکت ها رشد داشتند؟

 شاخص کل بورس امروز بیش از ۱۰ هزار واحد (۰٫۷۴ درصد) ریخت و به محدوده یک میلیون و ۳۹۴ هزار واحد وارد شد. این دومین بار در هفته جاری است که شاخص کل به کانال ۱٫۳ میلیون واحدی سقوط می‌کند. شاخص هم‌وزن نیز امروز ۰٫۴۱ درصد افت داشت.

ارزش معاملات امروز بیش از ۳ هزار و ۴۴۱ میلیارد تومان بود. فولاد، شستا، فارس و شپدیس بیشترین تاثیر منفی در شاخص کل را داشتند. این در حالی است که خودرویی‌ها سومین روز از آذرماه را سراسر سبز به پایان رساندند. شستا، خبهمن، خگستر و برکت نیز پرتراکنش‌ترین نمادهای امروز بودند.

خودرو، شیمیایی و بازارهای مالی برترین گروه‌های صنعتی امروز شدند. بیشترین ارزش معامله برای خگستر، پالایش و خبهمن ثبت شد و خبهمن، خگستر و وبملت نیز بیشترین حجم معامله را داشتند.

شاخص کل فرابورس نیز امروز با افت مواجه بود و کانال ۲۰ هزار واحد را از دست داد. شاخص کل فرابورس با بیش از ۱۸۱ واحد ریزش وارد کانال ۱۹ هزار و ۹۶۷ واحد شد.

قرار بود امروز جلسه ستاد تنظیم بازار با موضوع تصمیم‌گیری پیرامون قیمت خودرو برگزار شود. در حالی که هیچ اطلاعاتی از زمان برگزاری این جلسه در رسانه‌ها منتشر نشده تا کنون اطلاعاتی نیز از نتیجه این جلسه منتشر نشده است.

به عقیده کارشناسان چنانچه قیمت خودرو آزاد شود تاثیر مثبت چشم‌گیری را در کلیت بازار سهام شاهد خواهیم بود. امید به این موضوع نماد خودرو را به رغم منفی بودن بازار سبز نگه داشت. حال باید دید سیاست‌های دولت پیرامون خودرو نجات‌بخش بازار خواهد بود یانه.

پیش بینی بورس در ۶ آذر ۱۴۰۰

محمد خیری، کارشناس بازار سهام گفت: بازار همچنان از عدم وجود نقدینگی رنج می‌برد و سهم‌ها نوسانی هستند. سهم‌ها در کف قیمتی جمع می‌شوند و در سقف به فروش می‌رسند.

نوید قدوسی، کارشناس بازار سهام گفت: در حال حاضر نرخ سود بین بانکی به بازار سهام فشار می‌آورد. این موضوع دو سیگنال برای بازار سهام دارد. در این حالت به عنوان یک بازار رقیب بازدهی در بازارهایی با درآمد ثابت تقویت می‌شود. دوم اینکه نشان می‌دهد دولت به دنبال استقراض برای تامین مالی کسری بودجه است.

وی ادامه داد: در این شرایط انتظارات تورمی نسبت به چیزی که در حالت تامین مالی تورمی کسری بودجه وجود داشته باشد، کمی کمتر می‌شود. این یک سیگنال منفی برای بازار سهام است. چرا که هر چقدر انتظارات تورمی کاهش پیدا کند رشد نرخ ارز محدودتر می‌شود و انگیزه تبدیل شبه‌پول به پول کمتر شده و این موضوع به بورس فشار می‌آورد.

این کارشناس خاطرنشان کرد: اگر نرخ ارز در بازار آزاد به هر دلیلی پایین نیاید و یا افزایش پیدا کند انتظار می‌رود این گپ به سمت پایین حرکت کند که خب این موضوع کم‌سابقه است. اما اگر نرخ ارز نیمایی اتفاق بیفتد قطعا پتانسیل دیگری برای بازار خواهد بود.

علی طباطبایی و وحید مسعودی پاسخ دادند که چندان امیدی به رشد قابل توجه در شاخص بورس آن هم در آینده کوتاه‌مدت نیست.

به گفته طباطبایی، با توجه به سیاست اوراق‌فروشی و سیاست کنترل نقدینگی، رشد قابل توجه شاخص کل بعید است و شاخص احتمالا بیشتر از یک میلیون و ۶۰۰ واحد نمی‌شود.

این کارشناس بازارهای مالی افزود: اگر شاخص تا حدود یک میلیون و ۳۰۰ اصلاح بزند، ممکن است تا پایان سال، رشد همگون متعادلی در حد ۳۰ تا ۴۰ درصد در کلیت بازار اتفاق بیفتد.

مسعودی، دیگر کارشناس گفت: همت چندانی در دولت برای افزایش شاخص وجود ندارد؛ چرا که مسئولان نمی‌خواهند توقع زیادی در سال نخست ایجاد کنند. شاخص تا پایان اسفند ماه می‌تواند حدود یک میلیون و ۶۰۰ هزار تا یک میلیون و ۷۰۰ هزار را ببیند ولی حالت منفی پرتفو افراد ممکن است تغییری نکند.

تازه ترین نظرسنجی ها نشان می دهد تقاضا می تواند با ایجاد تحرکاتی، نوسان بازار را در روز چهارشنبه محدود کند زیرا که بیشتر تحلیلگران تاکید دارند دلیل تحرکات سمت عرضه در روز سه شنبه، به خاطر پذیره نویسی تجلی در قالب (افزایش سرمایه به صورت صرف سرمایه) بود که به ۲ همت نیاز داشت و همین مسئله حرکت روبه جلوی شاخص را با وقفه ایجاد کرد.

با این استدلال تحلیلگران و فعالان بازار، حرکت روبه جلوی شاخص در روز چهارشنبه را محتمل می دانند و وقفه روز سه شنبه را کوتاه می دانند. البته بازار در وضعیت شکننده و ناپایداری است. با وجود نبود اهرم های رشدی بازار، اما بنیادی ترین منطق رشدی بازار که کشش و جذابیت قیمت های سهم هاست، هنوز نتوانسته بخش عمده ای از خریداران را به معاملات بازار برگرداند. در هر صورت روز آخر هفته با فشار سمت عرضه روبه رو خواهیم بود و در هر صورت نوسان شاخص به احتمال قوی محدود خواهد بود.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: ۰ میانگین: ۰]
  • نویسنده : مریم بالوی فیلی