پیش بینی هواشناسی هفته سوم آبان ۱۴۰۱ / بارندگی و برف در کدام شهرها اتفاق می افتد؟
پیش بینی هواشناسی هفته سوم آبان ۱۴۰۱ / بارندگی و برف در کدام شهرها اتفاق می افتد؟
سازمان هواشناسی با اشاره به نفوذ هوای نسبتاً سرد به کشور برای برخی استا‌ن‌ها از جمله تهران هشدار خسارت به محصولات و ادوات کشاورزی صادر کرد.

به گزارش سرویس اقتصادی نودادبرتر، برای اطلاع از پیش بینی هواشناسی هفته سوم آبان ۱۴۰۱ و همچنین پاسخ به سوال بارندگی و برف در کدام شهرها اتفاق می افتد؟ با نودادبرتر همراه باشید.

پیش بینی هواشناسی هفته سوم آبان ۱۴۰۱

پیش بینی هواشناسی هفته سوم آبان 1401

پیش بینی هواشناسی هفته سوم آبان ۱۴۰۱

مطابق اطلاعات پهنه بارش‌ها مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی از ابتدای سال آبی جاری تا تاریخ ۱۱ آبان‌ماه میزان بارش‌ها در مقایسه با دوره بلندمدت ۳۵٫۲ درصد کاهش یافته است. از ابتدای سال آبی جاری تا ۴ آبان‌ماه میزان کاهش بارش‌ها ۵۴٫۱ درصد بود.

تا هفته گذشته در یک‌سوم استان‌های کشور بارندگی ثبت‌ نشده بود که در هفته دوم آبان وضعیت بارش‌ها بهبود یافته است، بر این اساس میزان کاهش بارش در استان تهران ۸۴٫۹ درصد، در سیستان و بلوچستان ۹۴٫۳ درصد، خراسان جنوبی ۹۶٫۹ درصد، کرمانشاه ۹۴٫۲ درصد، کرمان ۹۳٫۶ درصد، همدان ۹۵ درصد، ایلام ۸۸٫۶ درصد و قم ۸۹٫۱ درصد کاهش یافته است.

این در حالی است که میزان بارش‌ها در استان اصفهان با افزایش ۷۹٫۵درصدی به ۹٫۳ میلی‌متر و در استان بوشهر نیز بارش‌ها با ۶۹٫۸ درصد به ۶٫۹ میلی‌متر رسیده است.

در چهارمحال و بختیاری نیز رشد بارش‌ها ۱۳۸٫۳ درصد رشد و خراسان شمالی ۶۹٫۴ در مقایسه با بلندمدت افزایش یافته است. در خوزستان رشد بارش‌ها ۱۱۱٫۴ درصد، کهگیلویه و بویراحمد ۱۳۵٫۴ درصد و گلستان ۲۰٫۱ درصد بوده است.

میزان بارندگی در نیمه دوم آبان ۱۴۰۱

میزان بارندگی در نیمه دوم آبان 1401

میزان بارندگی در نیمه دوم آبان ۱۴۰۱

در این ماه بارش تمامی مناطق کشور کمتر از نرمال است و بیشترین کاهش بارش این دوره در برخی مناطق به بیش از ۵۰ درصد می‌رسد. کاهش بارش در استان‌های واقع در غرب و جنوب غرب و دو سوی دامنه‌های البرز (به جز مناطق غربی آن) کاملاً مشهود خواهد بود. در تمام مناطق کشور احتمال وقوع بارش انباشته بیشتر از نرمال کمتر از ۳۵ درصد است.


مطالب مرتبط:


بارش باران و برف در کدام شهرها اتفاق می افتد؟

بارش باران و برف در کدام شهرها اتفاق می افتد؟

بارش باران و برف در کدام شهرها اتفاق می افتد؟

بر اساس تحلیل نقشه‌های همدیدی و آینده‌نگری سازمان هواشناسی امروز در اردبیل، شمال آذربایجان شرقی، سواحل شمالی، ارتفاعات سمنان،‌خراسان شمالی و نیمه شمالی خراسان رضوی ابرناکی، بارش باران گاهی رعدوبرق و وزش باد شدید موقتی و کاهش دما پیش‌ بینی شده و دریای خزر مواج است.

در اردبیل،‌ ارتفاعات آذربایجان شرقی و ارتفاعات البرز بارش‌ها به‌صورت برف خواهد بود. در خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان،‌ شرق هرمزگان،‌ جنوب استان‌های کرمان،‌ فارس و بوشهر نیز افزایش ابر، وزش باد و رگبار پراکنده روی می‌دهد.

سه‌شنبه بارش‌ها در سواحل دریای خزر کاهش یافته و در استان‌های واقع در نوار شرقی کشور ابرناکی، رگبار باران و وزش باد شدید همراه با کاهش دما روی می‌دهد که در برخی مناطق واقع در شمال شرق بارش‌ها به صورت برف خواهد بود.

همچنین فردا در استان‌های خوزستان،‌ چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، بوشهر، شمال هرمزگان،‌جنوب سیستان و بلوچستان، فارس و جنوب اصفهان ابرناکی، بارش پراکنده گاهی همراه با وزش باد و رعدوبرق پیش بینی شده است.

بر اساس اعلام سازمان هواشناسی روز چهارشنبه در شمال غرب،‌یزد، کرمان، هرمزگان، سیستان و بلوچستان، جنوب استان‌های فارس و بوشهر افزایش ابر،‌رگبار باران گاهی رعدوبرق و وزش باد روی می‌دهد. در اواخر وقت نیز در غرب سواحل دریای خزر بارش‌ها آغاز می‌شود.

پنجشنبه در اکثر مناطق کشور جو آرامی پیش بینی می‌شود و در شمال غرب و غرب سواحل دریای خزر ابرناکی و بارش پیش بینی شده است. جمعه با ورود سامانه بارشی، بارش‌ها در جنوب غرب و غرب آغاز می‌شود.

توصیف سامانه: نفوذ توده هوای نسبتا سرد

زمان شروع: صبح سه‌شنبه ۱۴۰۱/۰۸/۱۷

زمان پایان: پیش از ظهر چهارشنبه ۱۴۰۱/۰۸/۱۸

نوع مخاطره: کاهش دما میانگین بین ۵ تا ۷ درجه

منطقه اثر:

سه‌شنبه ۱۴۰۱/۰۸/۱۷: شمال تهران، سمنان، گلستان، خراسان شمالی، خراسان رضوی، مازندران.

چهارشنبه ۱۴۰۱/۰۸/۱۸: خراسان جنوبی، یزد، کرمان، سیستان و بلوچستان.

اثر مخاطره: احتمال خسارت به محصولات و ادوات کشاورزی.

توصیه:

تنظیم دمای مرغداری‌ها، دامداری‌ها و سالن‌های پرورشی.

تنظیم دما و تامین سوخت گلخانه‌ها.

انتقال دام و کندوها از ارتفاعات به مناطق گرمتر و تامین خوراک زمستانه برای کلنی‌ها.

تخلیه لوله‌های آبیاری تحت فشار جهت جلوگیری از یخ‌زدگی.

تسریع در برداشت زعفران، سیب، انار، سبزی و صیفی جات، گوجه فرنگی ، پیاز و سیب زمینی و انتقال به مکان‌های مناسب در استان خراسان رضوی.

و همچنین تسریع در برداشت سیب‌زمینی و چغندر‌قند و انتقال به انبارها در استان خراسان‌شمالی.

تسریع در برداشت پنبه و شالی در استان گلستان.

عدم محلول‌پاشی درختان مرکبات (نارنگی پیش‌رس و پرتقال ناولینا) به دلیل افت محسوس دما در استان مازندران.

تسریع در برداشت ذرت علوفه ای در شهر ایرانشهر استان سیستان‌و‌بلوچستان.

و تسریع در برداشت انار و زعفران با توجه به روند کاهش دما در استان کرمان.

تسریع در برداشت زرشک در استان خراسان‌جنوبی، تسریع در برداشت ذرت، کنجد، گوجه فرنگی و بادنجان در استان یزد، تسریع در برداشت ذرت ، سیب‌زمینی، سبزی و صیفی و انگور در استان سمنان.

توصیف سامانه اول: وزش باد همراه با افزایش ارتفاع موج

زمان شروع: صبح دوشنبه ۱۴۰۱/۰۸/۱۶

زمان پایان: اواخر وقت سه‌شنبه ۱۴۰۱/۰۸/۱۷

نوع مخاطره: افزایش ارتفاع موج، در نواحی ساحلی ۱٫۵ تا ۲ متر و در فراساحل تا ۳ متر

منطقه اثر: و دریای خزر، نواحی ساحلی و دور از ساحل در استانهای گیلان، مازندران، گلستان.

اثر مخاطره: احتمال آسیب به تورهای صیادی و قفس‌ها، احتمال آسیب به مزارع پرورش ماهی، اختلال در فعالیت‌های بارگیری در بنادر، احتمال غرق شدن قایق‌های تفریحی و شناورهای سبک، نیمه سنگین و احتمال خسارت به تاسیسات دریایی.

توصیه: محدودیت در سفرهای دریایی با شناورهای سبک و نیمه سنگین و تمهیدات پیشگیرانه جهت دوری از خسارت در فعالیت‌های دریایی.

توصیف سامانه دوم: وزش باد همراه با افزایش ارتفاع موج

زمان شروع: صبح دوشنبه ۱۴۰۱/۰۸/۱۶

زمان پایان: اواخر وقت دوشنبه ۱۴۰۱/۰۸/۱۶

نوع مخاطره: افزایش ارتفاع موج، در نواحی ساحلی ۱ تا ۱٫۵ متر و در فراساحل تا ۲ متر

منطقه اثر: خلیج فارس، نواحی ساحلی و دور از ساحل در استان‌های بوشهر و هرمزگان، خلیج فارس و غرب تنگه هرمز.

اثر مخاطره: احتمال آسیب به تورهای صیادی و قفس‌ها، اختلال در تردد با قایق‌های تفریحی و شناورهای سبک و احتمال خسارت به تاسیسات دریایی.

توصیه: محدودیت در سفرهای دریایی با شناورهای سبک و تمهیدات پیشگیرانه جهت دوری از خسارت در فعالیت‌های دریایی.


بیشتربخوانید:


انتهای پیام/

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: ۲ میانگین: ۵]
  • نویسنده : آیدا رضایی