سرنوشت بازارهای اقتصادی ایرانی بعد از توافق برجام در آذر ۱۴۰۰
سرنوشت بازارهای اقتصادی ایرانی بعد از توافق برجام در آذر ۱۴۰۰
سرنوشت بازارهای اقتصادی ایرانی بعد از توافق برجام در آذر 1400 توسط کارشناسان مورد بررسی قرار گرفت.

به گزارش نودادبرتر؛ سرنوشت بازارهای اقتصادی ایرانی بعد از توافق برجام در آذر ۱۴۰۰ به زودی مشخص می شود.

صر دیروز اولین جلسه مذاکرات برجام برگزار شد. در حالی که طرفین از مثبت بودن روند مذاکرات در آغاز صحبت می‌کنند، به نظر می‌رسد در حال حاضر این مهمترین اتفاق برای بازار سهام است.

بازار ارز به انزوا رفته و در انتظار برجام، نوسان می‌کند. دلار در بازار امروز که موعد شروع مذاکرات بود، به ۲۸ هزار و ۳۰۰ تومان رسید و در رابطه با بازار فردا، نظر معامله‌گران، متفاوت است. برجام چه خوابی برای دلار دیده؟

تاثیر مذاکرات برجام بر بورس

عصر دیروز اولین جلسه مذاکرات برجام برگزار شد. در حالی که طرفین از مثبت بودن روند مذاکرات در آغاز صحبت میکنند، به نظر می‌رسد در حال حاضر این مهمترین اتفاق برای بازار سهام است.

علی باقری‌کنی، مذاکره‌کننده ارشد ایران در وین گفت: ضروری است مسئله رفع تحریم‌ها در اولویت نخست گفت‌وگوها قرار گیرد. تا زمانی که کارزار فشار حداکثری آمریکا نفس می‌کشد، احیای برجام سخن گزافی بیش نیست. در این نشست که در فضایی حرفه‌ای و جدی برگزار شد، توافق شد که نشست‌ کارگروه‌ لغو تحریم‌ها صبح امروز برگزار شود.

رویترز اعلام کرد: پس از سقوط قیمت نفت در روز جمعه و گمانه‌زنی‌ها در مورد اقدام احتمالی اوپک پلاس برای توقف افزایش تولید در واکنش به شیوع ویروس اومیکرون قیمت نفت در معاملات امروز افزایش یافت اما احساس حاکم بر بازار محتاطانه است زیرا اطلاعات کمی در مورد این سویه جدید کرونا در دسترس است.

محمدصادق مفتح، قائم‌مقام وزیر صمت در امور بازرگانی گفت: چهارشنبه هفته جاری در مورد اصلاح قیمت خودرو در ستاد تنظیم بازار تصمیم‌گیری خواهد شد.

شرکت داروسازی مدرنا اعلام کرد واکسن به روز شده کووید-۱۹ برای مقابله با سویه اُمیکرون ممکن است در اوایل سال ۲۰۲۲ آماده شود. اظهارات مدیران شرکت مدرنا در حالی مطرح شده است که شرکت‌های داروسازی در حال انجام آزمایشاتی هستند که مشخص شود آیا واکسن‌های فعلی کووید-۱۹ مصونیت کافی در برابر سویه جدید ایجاد می‌کنند یا خیر.

مصطفی قمری وفا، مدیر روابط عمومی بانک مرکزی در توییتی با اشاره به بازگشت ارز حاصل از صادرات به چرخه اقتصادی کشور عنوان کرد که مبادلات تجاری ایران از مرز ۶۱.۳ میلیارد دلار گذشت که این رقم رشدی ۴۰ درصدی در ۸ ماهه ۱۴۰۰ داشته است.

وی همچنین به فروش ۱۸.۱ میلیارد دلار ارز نیمایی در ۸ ماهه امسال اشاره کرده است که رشدی ۶۹ درصدی در مقایسه با مدت مشابه سال قبل داشته و روند افزایش عرضه ارز در سامانه نیما همچنان ادامه دارد.

از ابتدای پاییز تا به حال نرخ سود بین بانکی ۱۰ بار افزایش پیدا کرده و از ۱۸٫۷۴ به ۲۱٫۰۹ درصد رسیده است. در کمتر از سه ماه بیش از دو درصد رشد داشته است. اقتصاددانان بالا رفتن نرخ بهره بین بانکی را نوید بخش کنترل تورم می‌دانند اما تغییرات سریع این رقم ثبات در سیاست‌های اقتصادی را کاهش می‌دهد.

تاثیر مذاکرات برجام بر مسکن

امروز دور هفتم مذاکرات وین آغاز می‌شود. مذاکراتی که برخی می‌گویند اثری بر بازارهای داخلی ایران ندارد و برخی دیگر می‌گویند می‌تواند بازارها را تحت تاثیر قرار دهد. آیا نتایج مذاکرات وین، بر قیمت مسکن اثرگذار است؟

هر چند مذاکرات ایران و آمریکا در دولت روحانی متوقف شد اما حالا در دولت رئیسی، بعد از گذشت پنج ماه باز شدن گره‌های سیاسی ظاهرا در دستور کار قرار گرفته است. آیا این بار مذاکرات می‌تواند تاثیر مثبتی در بازار مسکن بگذارد؟

در همین مورد رئیس اتحادیه املاک تهران می‌گوید: چنانچه مذاکرات روند مثبتی داشته باشد و به نتیجه برسد قطعا این مساله در بازار مسکن اثرگذار است و می‌تواند جلوی رشد بی‌رویه افزایش قیمت مسکن را بگیرد.

مصطفی قلی خسروی توضیح داد: ارائه آمارها از سوی بانک مرکزی و مرکز آمار بر روند قیمت مسکن اثر دارد. گاهی این مراکز قیمت مسکن را اعلام می‌کنند و باعث تشنج در بازار مسکن می‌شوند.

او ادامه داد: چنانچه مذاکرات به نتیجه برسد و پروژه‌های دولت هم اجرایی شود، پیش‌بینی‌ها حاکی از این است که مسکن ارزان شود.

از سوی دیگر، منصور غیبی، یک کارشناس بازار مسکن با اشاره به وضعیت بازار گفت: بازار مسکن راکد است. هر چه به شب عید نزدیک‌تر می‌شویم خرید و فروش خانه‌های نقلی رونق می‌گیرد.

او درباره تاثیر مذاکرات بر آینده مسکن توضیح داد: آینده مذاکرات بر بازار مسکن بی‌تاثیر نیست. بازار مسکن در انتظار تحولات سیاسی کشور است. چنانچه برجام به نتیجه مثبت برسد قاعدتا جلوی رشد بی‌رویه قیمت مسکن گرفته می‌شود.

غیبی ادامه داد: چنانچه مذاکرات وین به نتایج مثبتی دست نیابد انتظار تورمی شکل می‌گیرد و نظام سوداگرانه در این بازار ایجاد می‌شود. قاعدتا در این مسیر نیز باید منتظر رشد بی‌رویه قیمت مسکن باشیم.

این کارشناس همچنین گفت: فعلا مردم قدرت خرید خانه‌ با متراژهای بالا را ندارند و بازار مسکن فعلا راکد است. پیش‌بینی می‌شود از این پس معاملات خانه‌های نقلی رونق بیشتری بگیرد.

باید گفت مذاکرات برجام بر همه ارکان اقتصاد ما تاثیر دارد اما برخی کارشناسان عقیده دارند حتی مذاکره هم نمی‌تواند مسکن را ارزان کند.

پیش‌تر، علی عباسیان، کارشناس بازارهای مالی در رابطه با بازار مسکن گفته بود: مسائل دیگری به غیر از مذاکره بر بازار مسکن تاثیر دارد. یکی از موضوعات مهم ساخث ۴ میلیون مسکن است که اول باید بگوییم که ما مواد اولیه برای اجرای این طرح را نداریم و اگر هم داشته باشیم این طرح تورم زیادی ایجاد می‌کند.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: ۰ میانگین: ۰]
  • نویسنده : علی اکبر رضایی