پیش بینی بورس در هفته سوم ۱۴۰۰
پیش بینی بورس در هفته سوم ۱۴۰۰
پیش بینی بورس در هفته سوم 1400 توسط کارشناسان را در نودادبرتر ببینید.

به گزارش نودادبرتر؛ معاملات روز چهارشنبه بازار سهام در دامنه نوسان محدودی فعلا دنبال می شود.

شاخص کل بورس امروز با افت ۶ هزار و ۸۴۵ واحدی به عدد یک میلیون و ۳۵۷ هزار و ۹۲ واحد رسید و شاخص هم وزن نیز امروز با افت هزار و ۶۸۰ واحدی به عدد ۳۷۲ هزار و ۴۹۵ واحد رسید.

نمادهای شاخص ساز فارس، نوری، فولاد، اخابر، فارسو شفن بیشترین تاثیر را بر افت شاخص داشتند و در این بین نماد شاخص ساز وبملت امروز سبزپوش بود.

بورس روی دور ریزش

نمادهای وبملت، شستا، فولاد، نوری، برکت، کویرد و خگستر امروز از پرتراکنش ها بودند.

شاخص فرابورس نیز امروز ۴۳.۴۰ واحد افت کرد و به عدد ۱۹ هزار و ۴۶۰ رسید.

روند نزولی بازار سرمایه همچنان ادامه دارد، به طوری که شاخص کل بورس امروز به مرز یک میلیون و ۳۵۰ هزار واحد رسید.

شاخص کل بورس امروز با ۶۸۴۵ واحد نزول تا رقم یک میلیون و ۳۵۷ هزار واحد کاهش یافت.

شاخص کل با معیار هم وزن هم ۱۶۸۰ واحد سقوط کرد و در رقم ۳۷۲ هزار و ۴۹۴ واحد ایستاد.

معامله‌گران این بازار ۴۰۵ معامله به ارزش ۲۹ هزار و ۵۶ میلیارد ریال انجام دادند.

صنایع پتروشیمی خلیج فارس، پتروشیمی نوری، فولاد مبارکه اصفهان، مخابرات ایران، پتروشیمی پارس و پتروشیمی فناوران نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر منفی و در مقابل بانک ملت نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر مثبت را روی بورس گذاشتند.

در آن سوی بازار سرمایه، شاخص کل فرابورس هم با ۴۳ واحد کاهش در رقم ۱۹ هزار و ۴۶۰ واحد ایستاد.

معامله‌گران این بازار ۲۱۶ هزار معامله به ارزش ۲۱ هزار و ۷۴۹ میلیارد ریال انجام دادند.

بیمه پاسارگاد و صنعتی مینو نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر مثبت و در مقابل گروه سرمایه گذاری میراث فرهنگی، فرابورس ایران، پلیمر آریاساسول و پالایش نفت لاوان نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر منفی را روی فرابورس گذاشتند.

پیش بینی بورس در هفته دوم آذر ۱۴۰۰

ارزش معاملات بازار سهام در روز پایانی هفته به احتمال قوی در همان الگوی روزهای قبل تکرار شود؛ بدین ترتیب دامنه نوسان در شرایط محدودی دنبال می شود. به نظر می رسد شاخص سازها در محدودیت دامنه نوسان، سهم بیشتری داشته باشند.

با توجه به روز پایانی معاملات و فشار عرضه ها، بازار دوباره در یک محدوده مشخص با فشار سمت عرضه و مقاومت تقاضا روبه رو خواهد بود. با توجه به نتایج اولیه از مذاکرات برجامی وین به نظر می رسد معاملات سهام در روز چهارشنبه همچنان نوسان داشته باشد. با این وصف، بازار از دلار و کامودیتی ها به طور مشابه نوسان لحظه ای می گیرد.

نشان می دهد که مختصات کنونی بازار، شانس برابری برای برتری سمت عرضه یا تقاضا قائل است. با توجه به شرایط انتظار ناشی از مذاکرات برجامی وین به نظر می رسد که نوسانات دامنه دار با فشار بیشتر را برای هفته بعد باید منتظر بود. هر چند که در شرایط برابر فعلی عرضه و تقاضا، احتمال انتخاب هر مسیری برای بورس بازان در شرایط هیجانی ممکن و محتمل است.

 بازار حرف تازه ای ندارد

امیرحسین واعظ، تحلیلگر بازار سرمایه: در سه روزی که از معاملات این هفته گذشته است، بازار حرف تازه‌ای برای گفتن نداشته است. مذاکرات وین همچنان برای سهامداران نقش برجسته‌ای در تحلیل‌ها و ترسیم چشم‌انداز آینده دارد. سهامداران حرفه‌ای سبدهای خود را در سه سناریو (نتیجه بخش بودن مذاکرات، تداوم شرایط فعلی، نتیجه بخش نبودن مذاکرات) تدوین کرده‌اند.

از سوی دیگر دید سهامداران تازه‌وارد و هیجان زده، تعدیل شده است و حالا آنها نیز از بازار سرمایه انتظار سود رویایی همانند نیمه دوم ۹۸ و نیمه اول ۹۹ ندارند. دلار همچنان پشت سد ۳۰ هزار تومان قرار دارد و نوسان اندک آن باعث شده وزن دلار در تحلیل‌ها تقلیل یابد.

سرمایه‌گذاران برای تخمین نتیجه مذاکرات وین، به بازار ارز چشم دوخته‌اند. افزایش اختلاف نرخ دلار در صرافی بانک ملی و بازار آزاد، سختگیری برای اختصاص ارز دولتی و افزایش گمانه‌زنی‌ها برای حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی میتواند نشان‌دهنده این باشد که دولت نیز انتظار ندارد در کوتاه مدت به منابع ارزی قابل توجهی دست یابد. رییس سازمان برنامه و بودجه نیز تاکید داشته که لایحه بودجه ۱۴۰۱ با فرض ادامه تحریم‌ها بسته شده است

در شرایط فعلی و با توجه به اینکه ارزش معاملات خرد روزانه در مسیر کاهشی قرار دارد، تداوم شرایط فعلی در بازار سرمایه محتمل‌ترین گزینه است. اما ارسال سیگنال‌های مثبت از سمت وین یا عبور نرخ دلار از مرز ۳۰ هزار تومان می‌تواند محرکی برای حرکت شاخص‌کل باشد.

یک کارشناس بازار سهام گفت: با پایان یافتن انتشار اوراق دولتی بازار رمق می‌گیرد. به نظرم شاخص کل تا قبل از سال جدید از کانال ۱٫۵ میلیون واحد نیز خواهد گذشت.

دیروز بازار سهام با افت در اکثر نمادهای شاخص‌ساز روبه‌رو بود. تنها گروه سبز بورس سه‌شنبه، بانکی‌ها بودند. کارشناسان رشد این گروه را به دلیل انتشار اخبار مذاکرات می‌دانند و البته برخی معتقدند این رشد ماندگار نیست.

مصطفی مجد، کارشناس بازار سهام گفت: رشد گروه بانکی به دلیل اخبار منتشر شده در خصوص برجام است. اما رشد بانکی‌ها از این محل ماندگار نیست. رشد دیروز نیز با حجم معاملات بسیار کم بود. بخشی از این رشد نیز به دلیل اقداماتی بود که فعالان بازار انجام دادند، چرا که در حالت معمولی خودرویی‌ها نیز باید از مذاکرات منتفع می‌شدند اما اتفاقی برایشان نیفتاد.

وی در خصوص وضعیت بازار در روزهای آینده گفت: وضعیت تا نیمه‌های دی ماه همین است. یک روز رشد اندک و یک روز افت اندک داریم. بازار سهام در این مقطع زمانی خشک شده است. فروشنده‌ای در بورس نیست اما خب خریداری هم وجود ندارد. دلیل اصلی این موضوع فروش اوراق دولتی توسط دولت است و تا دی ماه که دولت اوراق عرضه می‌کند روند بازار به همین صورت خواهد بود.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: ۰ میانگین: ۰]
  • نویسنده : مریم بالوی فیلی