پیش بینی بورس در ۱۳ آذر ۱۴۰۰
پیش بینی بورس در ۱۳ آذر ۱۴۰۰
بازار سهام در هفته گذشته با ریزش همراه بود کارشناسان بازار بورس را برای 13 آذر 1400 پیش بینی کردند.

به گزارش نودادبرتر؛ پیش بینی بورس در ۱۳ آذر ۱۴۰۰ را در نودادبرتر ببینید.

بورس در ماه های اخیر با رشد های کم در عیت حال را ریزش همیشگی سپری شده و بازار برای همه کسل کننده بوده است اما خیلی از کارشناسان و دولت جدید اخبار امیدبخشی از آینده بورس می دهد که می خواهیم امروز به این موضوع بپردازیم.

آخرین وضعیت بورس در هفته دوم آذر ۱۴۰۰

شاخص کل بورس نسبت به هفته گذشته بیش از ۳ درصد افت کرد. این سومین هفته متوالی منفی برای بازار سهام است.

شاخص کل بورس نسبت به هفته گذشته ۳٫۸ درصد افت کرد. این سومین هفته متوالی منفی برای بازار سهام است. در حالی که ابهامات در بازار سهام همچنان وجود دارد، کارشناسان معتقدند عزم جدی در بدنه دولت برای سامان بخشیدن به بورس وجود ندارد.

جواد فلاحیان، کارشناس بازار سهام گفت: در هفته‌ای که گذشت بازار سهام بیش از سایر موارد تحت تاثیر سه عامل بود. یکی از این موارد رشد قیمت دلار بود که اگر در شرایط عادی اتفاق می‌افتاد منجر به رشد بازار سهام نیز می‌شد. اما در شرایط کنونی و با وجود بی‌اعتمادی‌ سهامداران، بورس به افزایش قیمت دلار واکنش نشان نداد.

وی ادامه داد: برگزاری مذاکرات برجام نیز از دیگر عوامل تاثیرگذار بر بازار این هفته بود. نتیجه این مذاکرات همچنان در ابهام است و به نظر می‌رسد ایران برای دستیابی به اهداف خود ترجیح می‌دهد مذاکرات ادامه‌دار شود.

فلاحیان اظهار کرد: آزادسازی قیمت‌ها نیز سومین عامل مهم و اثرگذار بر بازار این هفته بود که متاسفانه مدام به جلسات بعد موکول شد و چهارشنبه نیز به آن نپرداختند. ابهامات در بازار همچنان رفع نشده است. این موضوع به بی‌اعتمادی سهامداران دامن می‌زند. چهارشنبه بخشی از فعالان بازارهای مالی نیز با هشتگ امنیت سرمایه‌گذاری از ناامنی‌های موجود در این حوزه گفتند.

این کارشناس بازار سهام تصریح کرد: وقتی در کشور ما بررسی مسئله تاثیرگذاری مثل آزادسازی قیمت‌ها مدام به تعویق می‌افتد، آن هم در شرایطی که تعیین تکلیف این موضوع بسیار برای بازار سرمایه سودمند است، طبیعی است که سهامدار اعتماد نکند.

فلاحیان ادامه داد: در شرایط دشوار کنونی که تولید با چالش‌های متعدد رو به روست، اعلام می شود گاز صنایع باید کاهش یابد. تابستان برق نیست، زمستان گاز. تولید و صنعت در این شرایط چطور سر پا بایستد؟ میزان تولید این واحدها که کم شود ضرر اول برای سهامدار است.

وی تصریح کرد: دولت می‌خواهد کاستی‌های خود را از جیب سهامداران تامین کند. در این شرایط سرمایه به سمت بازارهایی می‌رود که دولت نقش کمتری در آن‌ها دارد. بازارهایی مثل رمز ارزها دلار طلا و …

پیش بینی بورس در ۱۳ آذر ۱۴۰۰

پیش بینی بورس در 13 آذر 1400

پیش بینی بورس در ۱۳ آذر ۱۴۰۰

بازار سرمایه در این هفته با ریزش همراه بود. از زمان آغاز اصلاح، بازار سرمایه تحت تاثیر اخبار مثبتی قرار نگرفت. اما با انتشار هر خبر منفی، بازار سرمایه نیز ریزش کرد و تحلیل پذیری شاخص‌های بورسی نیز کاهش یافته است. در هفته گذشته نیز بورس با اُفت ۳.۸ درصدی روی پله یک میلیون و ۳۴۰ هزار واحد قرار گرفت.

حال برای بررسی وضعیت بازار سرمایه طی این هفته به گفت‌وگو با کارشناسان پرداختیم.

کورش آسایش کارشناس بازار سرمایه گفت: روند بازار سرمایه در این هفته نیز نزولی بود. مدتی است که اعتماد نسبت به بازار سرمایه از بین رفته و از طرف دیگر وعده‌های وزیر اقتصاد و رئیس کل بانک مرکزی از جمله کاهش در نرخ بهره بین بانکی بر خلاف گفته‌هایشان صورت گرفته است.


بیشتر بخوانید:


تکلیف معاملات بورس چه می شود؟

او گفت: در حال حاضر راهکار عملی در جهت حمایت از بازار سرمایه صورت نگرفته و اکثر تحلیلگران حرفی برای گفتن ندارند. شاخص کل حدود ۳.۸ درصد، شاخص هم وزن ۴.۳ درصد و شاخص فرابورس نیز ۳.۸ درصد کاهش یافته است.

کارشناس بازار سرمایه گفت: طی این هفته به طور نسبی هر روز خروج پول افراد حقیقی را از بازار شاهد بودیم و شاهد خروج یک هزار و ۶۷۰ میلیارد تومان از پول افراد حقیقی از بازار بودیم.

آسایش گفت: در این هفته صنایع وضعیت خوبی نداشتند و فقط برخی از تک سهم‌ها بابت اخبار مثبت و افزایش سرمایه صعودی بودند.

کارشناس بازار سرمایه گفت: هر روز بازار شروعی سبز داشت، اما در ادامه روند فشار فروش در بازار افزایش می‌یافت و شاخص کل با منفی بسته می‌شد. همچنین در این هفته منتظر تجدید نظر در قیمت گذاری خودرو و لیدر شدن صنعت خودرو در بازار سرمایه بودیم که این اتفاق رخ نداد و بازار با فشار فروش همراه شد.

آسایش گفت: در هفته گذشته با انتشار خبر کرونای آفریقای جنوبی، بازارهای جهانی منفی شدند و بازار سرمایه نیز همراه با اُفت بازارهای جهانی تحت تاثیر قرار گرفت و روندی نزولی را طی کرد.

وحید قاسمی کارشناس بازار سرمایه گفت: در این هفته، بازار سرمایه تحت تاثیر مذاکرات برجام به روند نزولی ادامه داد و شاخص کل با اُفت ۴ درصد و شاخص هم وزن با ۵ درصد اُفت به کارخود پایان دادند.

چرا بازار بورس به هیچ خبری واکنش نشان نمی دهد؟

قاسمی گفت: بازار سرمایه معمولا نسبت به رشد نرخ دلار واکنش مثبت نشان می‌دهد. در این هفته بورس نسبت به افزایش نرخ دلار بی تفاوت بود و به روند فرسایشی خود ادامه داد.

او گفت: ارزش معاملات به رقم نگران کننده ۳ هزار میلیارد تومان رسید و گویا هنوز بسیاری از فعالان و سرمایه گذاران قصد دارند، تماشا کننده بازار باقی بمانند. البته سرمایه گذارانی که این هفته در نقش معامله گر در بازار حضور داشتند، تحت تاثیر شروع مذاکرات برجامی و به امید به نتیجه رسیدن آن با توجه به کاهش نرخ دلار از اواسطه هفته به جای صنایع دلاری به صنایع ریالی روی خوش نشان دادند.

قاسمی گفت: در این هفته یک هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان خروج نقدینگی داشتیم که نسبت به مدت مشابه هفته گذشته حدود سه برابر رشد داشته است.

چرا بورس سرگردان و تنهاست؟

علیرضا تاجبر کارشناس بازار سرمایه گفت: شدت بی اعتمادی و خروج نقدینگی در بازار سرمایه به حدی است که اخبار خوب مثل افزایش قیمت‌های جهانی تاثیری بر بازار سرمایه ندارند، اما اخبار منفی تاثیر عمیقی بر بازار سرمایه می‌گذارند.

او گفت: هم اکنون هنوز متولیان بازار سرمایه اعتماد سرمایه گذاران را جلب نکردند و بسیاری از نهادهای مالی که بر بازار سرمایه تاثیرگذار هستند، در حال تغییر مدیریت هستند و یا مدیرهای جدیدی که وارد شدند، هنوز بر سیستم مسلط نیستند که سبب شده بازار ما فعلا دغدغه اصلی مسئولان نباشد.

کارشناس بازار سرمایه گفت: در حال حاضر در بازار سرمایه صنعت پیشرویی وجود ندارد. صنایع پیشرو باید صنایع کامودیتی محور و صادرات محور با اقبال ۲ – ۳ روزه باشند، اما با وجود افزایش قیمت‌های جهانی و نرخ دلار ما شاهد حباب در این صنایع به دلیل قطع برق در زمستان و بسیاری از عوامل دیگر نیستیم.

در پایان نودادبرتر امیدوار است دولت سیزدهم و رئیس جدید سازمان بورس، مشکلات بازار سرمایه و رونق آن را هر چه سریع تر پیگیری کنند تا مردم دوباره به این مکان جذاب برای سرمایه گذای قدم نهند.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: ۰ میانگین: ۰]
  • نویسنده : علی اکبر رضایی