تاثیر مذاکرات برجام در بودجه ۱۴۰۱
تاثیر مذاکرات برجام در بودجه ۱۴۰۱
مذاکرات برجام دور جدیدش را در آغاز سال میلادی 2022 شروع کرد.

به گزارش نودادبرتر؛ تاثیر مذاکرات برجام در بودجه ۱۴۰۱ توسط کارشناسان مورد بررسی قرار گرفت.

شروع مذاکرات برجام در آخر دی ۱۴۰۰

شروع مذاکرات برجام در آخر دی 1400

شروع مذاکرات برجام در آخر دی ۱۴۰۰

استفاده از اهرم زمان برای تشدید فشار بر ایران در حالی صورت می‌گیرد که هیئت مذاکره‌کننده ایرانی از ابتدای فرآیند جدید مذاکرات، با تیم کارشناسی کامل و ارائه پیشنهادات سازنده بر اساس برجام به روشنی نشان داد که تمام تلاش ایران بر حصول توافق خوب در سریع‌ترین زمان ممکن است. البته اگرچه طولانی شدن مذاکرات برای ایران مطلوب نیست، اما تن دادن به عجله برای رسیدن به هر توافقی آن هم زیر فشار تهدید و تحریم قطعا زیان‌بار است.

اولویت اصلی جمهوری اسلامی حل مسائل است و تا زمانی که مسائل فیمابین با در نظر گرفتن منافع ملت ایران رفع نشود، قید زمان و تعیین ضرب‌الاجل موضوعیتی ندارد. همان گونه که علی باقری مذاکره کننده ارشد کشورمان تاکید کرد: اگر طرف‌ مقابل اراده جدی و آمادگی عملی برای اجرای همه تعهداتش طبق برجام را داشته باشد، ظرف مدت کوتاهی قادر خواهیم بود که به یک توافق مورد قبول دو طرف برسیم.

مذاکرات برجام سه روز دیگر دوباره ادامه پیدا می‌کند

اولیانوف امروز (جمعه) ضمن اشاره به تاریخ ازسرگیری مذاکرات رفع تحریم‌ها بین ایران و گروه ۱+۴ در وین، در صفحه توئیتر خود نوشت: «مذاکرات وین درباره برجام سه روز دیگر دوباره ادامه پیدا می‌کند».

«میخائیل اولیانوف» نماینده روسیه در سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین گفت زمان مطلوب برای تکمیل موفقیت‌آمیز مذاکرات وین، اوایل ماه فوریه است.

اولیانوف امروز (جمعه) ضمن اشاره به تاریخ ازسرگیری مذاکرات رفع تحریم‌ها بین ایران و گروه ۱+۴ در وین، در صفحه توئیتر خود نوشت: «مذاکرات وین درباره برجام سه روز دیگر دوباره ادامه پیدا می‌کند».

وی توضیح داد: «در دور قبلی گفت‌وگوها، مذاکره‌کنندگان بنا را بر پیشرفت سریع گذاشتند. ما باید خودمان را به سمت تکمیل موفقیت‌آمیز مذاکرات در اسرع وقت، ترجیحا تا اوایل فوریه، سوق دهیم».

این دیپلمات روس سپس در واکنش به توئیت «لارنس نورمن» خبرنگار پرنفوذ نشریه «وال استریت ژورنال» در بروکسل مبنی بر اینکه روسیه هم به جدول زمانی “اواخر ژانویه-اوایل فوریه” برای تکمیل مذاکرات وین پیوست، گفت: «جواب بله است، در صورتی که این مسئله فقط در مورد یک جدول زمانی باشد».

اولیانوف اما در ادامه تاکید: «جواب خیر است، اگر این در مورد یک ضرب‌الاجل باشد. ضرب‌الاجل‌های مصنوعی مضر هستند. پیشرفت در مذاکرات به عوامل بسیار زیادی بستگی دارد و نمی‌توان از قبل به طور دقیق محاسبه کرد. در این مرحله آغاز فوریه به نظر می‌رسد یک جدول زمانی واقع بینانه باشد».

پیش از این، «آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه آمریکا با تکرار اینکه زمان برای حصول توافق جدیدی با ایران در حال کم و کمتر شدن است، گفت واشنگتن نیز در حال بررسی جایگزین و گزینه‌های دیگر است.

دور جدید مذاکرات رفع تحریم‌ها در وین عصر جمعه به پایان رسید. در پایان این دور از گفت‌وگوها اصلاحات و دیدگاه‌های ایران در ۲ سند ارائه‌شده مورد پذیرش قرار گرفت و براساس اعلام «علی باقری»، مذاکره‌کننده ارشد جمهوری اسلامی ایران این ۲ سند مبنای مذاکرات آتی خواهد بود.

جمهوری اسلامی ایران اعلام کرده رفع تمامی تحریم‌ها علیه ایران، به گونه‌ای که قابل راستی‌آزمایی باشد مهم‌ترین دستور کار هیأت ایرانی را در این گفت‌وگوها تشکیل خواهد داد.

با این حال «رابرت مالی» نماینده ویژه آمریکا در امور ایران ضمن ابراز امیدواری برای ادامه پیدا کردن مذاکرات وین در اسرع وقت، گفت ما با سیستمی آماده شده‌ایم که در آن هر دو طرف بدانند چه کسی قرار است چه کاری را در چه زمانی انجام دهد.

دولت «جو بایدن» به شکست سیاست موسوم به «فشار حداکثری» که دولت پیشین آمریکا پس از خروج از برجام علیه ایران به کار گرفت اعتراف کرده اما از انجام اقدامات لازم برای عقب‌گرد از آن مسیر خودداری کرده است. اصرار دولت بایدن بر حفظ تحریم‌های دوران ترامپ، یکی از مهم‌ترین محورهای اختلافات در دورهای گذشته مذاکرات وین که با هدف بازگرداندن آمریکا به برجام انجام می‌شد را تشکیل می‌دهد.


مطالب مرتبط:


شرط جدید اروپا برای توافق برجام

ماریا زاخارووا در نشست خبری روز جمعه خود این مطلب را در در واکنش به اظهارات جیک سالیوان مبنی بر گزینه‌های جایگزین توافق هسته‌ای ایران، مطرح کرد.

وی افزود: این توافق (برجام) موضوعیت خود را از دست نداده است و همه کشورهای عضو شورای امنیت سازمان ملل متحد، از جمله ایالات متحده آمریکا باید آن را رعایت کنند. ما بر آن اصرار داریم.

سخنگوی وزارت خارجه روسیه تاکید کرد: در مورد هرگونه جایگزین احتمالی برای احیای برجام، طرف روسی اصرار دارد که هیچ جایگزینی برای برجام وجود ندارد.

به گفته زاخارووا، موضع روسیه از همان ابتدای کار روی این طرح، بدون تغییر باقی مانده است.

وی اظهار کرد: زمانی که ایالات متحده این توافق را نقض کرد و به طور یکجانبه از آن خارج شد و گفت که آنها خاص هستند و به همین دلیل از آن خارج شدند، ما همچنان اصرار داشتیم که این سند هیچ جایگزینی ندارد.

این مقام وزارت خارجه روسیه یادآور شد: زمانی که واشنگتن بار دیگر موضع خود را تغییر داد، این بار به نفع این توافق، ما به موضع قبلی خود پایبند ماندیم و به همین دلیل است که به عنوان شرکای واقعی در این مذاکرات شرکت می کنیم تا هر چه زودتر این توافق را به مسیر درست خود بازگردانیم.

گماه زنی روسیه برای به نتیجه رسیدن مذاکرات تا اوایل فوریه

میخائیل اولیانوف نماینده روسیه نزد سازمان های بین المللی در وین نیز در توئیتی نوشت: در دور قبلی، مذاکره کنندگان زمینه را برای پیشرفت سریع فراهم کردند. ما باید خود را به سمت تکمیل موفقیت‌آمیز مذاکرات در اسرع وقت، ترجیحا تا شروع فوریه، سوق دهیم.

اولیانوف نوشت: این یک جدول زمانی و نه ضرب الاجل است. ضرب الاجل های ساختگی و غیرواقع مضر هستند. پیشرفت در مذاکرات به عوامل بسیار زیادی بستگی دارد و نمی توان از قبل به طور دقیق محاسبه کرد. در این مرحله، آغاز فوریه به نظر می رسد یک جدول زمانی واقع‌بینانه باشد.


بیشتربخوانید:


 

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: ۰ میانگین: ۰]
  • نویسنده : آیدا رضایی