معده درد عصبی را با کدام دارو درمان کنیم؟
معده درد عصبی را با کدام دارو درمان کنیم؟
بدترین بیماری شاید برای کسانی که معده شان درد می گیرد همین معده درد باشد زیرا نه می توانند به راحتی چیزی میل کنند نه از آن لذت ببرند و یک کابوس تلخ است که همیشه در طول شبانه روز با آن مواجه می شوند.

به گزارش نودادبرتر؛ معده عصبی را با کدام دارو درمان کنیم؟ این سوالی است که کارشناسان نودادبرتر به آن پاسخ داده اند با ما همراه باشید.

معده درد عصبی از کجا شروع می شود؟

حتما شما هم شنیده اید که فلانی معده اش عصبی است و دکتر گفته باید تحت درمان دارویی قرار بگیرد و کنترل های لازم را داشته باشد و رژیم غذایی خود را تغییر دهد تا از درد بیشتر معده بکاهد.

معده درد از بیماری های شایع در جهان است ما در نوداد برتر مجموعه از سوالات و جواب های آن را برای معده درد قرار داده ایم.

داروهای درمان معده درد را معرفی و علائم و علل درد معده را بیان کردیم همچنین درمان طبیعی و غیر دارویی را نیز قرار داده ایم.

چرا معده ما عصبی است؟

داشتن معده درد عصبی می تواند به وضعیت احساسی یا سلامت روانی ، سلامت دستگاه گوارش یا روده یا حتی ترکیبی از هر دو مربوط باشد.
به ندرت ، ممکن است این مشکل نشانه یک اتفاق جدی تری باشد.

علت اصلی معده درد عصبی چیست؟

علت اصلی معده درد عصبی چیست؟

علت اصلی معده درد عصبی چیست؟

دکتر مریم جامه‌شورانی با بیان اینکه افرادی که بیشتر در معرض استرس قرار دارند، بیشتر با واکنش‌های مذکور روبه‌رو خواهند شد، افزود: رخداد‌هایی مانند یک آزمون و یا اجرا، مشکلات مالی، مشکلات فردی و یا خانوادگی، جدایی و طلاق، تغییر در محل کار، نقل و انتقال‌ها، از دست دادن عزیزی، بیماری‌های مزمن از جمله برخی محرک‌های استرسی هستند.

این پزشک با اشاره به علائم و نشانه‌های درد معده ناشی از اعصاب، تصریح کرد: نفخ معده، اسهال، تهوع، گاز معده، به تاخیر افتادن خالی شدن معده از جمله علائم و نشانه‌های درد معده ناشی از اعصاب است.

فوق‌تخصص گوارش، کبد و کیسه صفرا،گفت: درد معده می‌تواند بازتاب علائمی از اختلالات دستگاه گوارش مانند شرایطی از قبیل سندروم روده تحریک‌پذیر بیماری کرون، کولیت اولسراتیو یا عفونت باکتریایی و ویروسی معده باشد.

دکتر جامه‌شورانی با اشاره به اینکه گاهی سندرم روده تحریک‌پذیر نیز عامل معده درد در نظر گرفته می‌شود خاطرنشان کرد: با این حال، ممکن است فردی بدون ابتلا به سندرم روده تحریک‌پذیری، درگیر معده درد شود و سندروم روده تحریک‌پذیر با تغییر سبک زندگی و غذایی بهبود پیدا می‌کند.

تاثیر استرس بر معده عصبی چیست؟

اعصاب ما به دلیل احساساتی همچون خشم، ترس و استرس تحت تاثیر قرار بگیرد؛ هورمون‌هایی در بدن ترشح می‌شوند که برخی از علائم حیاتی همچون ضربان قلب و فشار خون را افزایش می‌دهند. همچنین اعصاب و بخش غیرارادی دستگاه عصبی که کار بسیاری از اعمال حیاتی بدن، همچون تنفس و گوارش را انجام می‌دهد نیز تحت تاثیر قرار گرفته و در نتیجه می‌توانند روی تنفس ویا اعمال گوارش و هضم افراد تاثیر بگذارند و در نتیجه آن را به‌صورت علائم جسمی ببینیم. به همین دلیل است که معده درد عصبی ممکن است به‌صورت یک درد شدید بروز کند. علائم معده درد عصبی گاهی همچون زخم معده، ورم معده و سوزش معده است.

مشخصه ی اصلی معده درد عصبی چیست؟

علائم عصبی تنها مربوط به معده نمی‌شوند و ممکن است در سایر ارگان‌های بدن نیز خود را نشان دهند. مهم‌ترین علائم معده درد عصبی شامل دلشوره، احساس پیچ خوردگی و گرفتگی در شکم، احساس نگرانی و اضطراب، لرزش و کشش عضلات، دفع گاز تکرارشونده، حالت تهوع، سوء‌هاضمه، احساس نفخ یا گرما در شکم و تکرر ادرار و تکرر در دفع هستند. ممکن است به دلیل ابتلا به انواع اضطراب، همچون اضطراب عملکردی ویا هیجان بیش از حد، به حالت تهوع دچار شوید. از آنجایی که ممکن است این علت‌ها، علائم دیگری را نیز به دنبال داشته باشند؛ ممکن است به معده درد و تنگی نفس به‌صورت همزمان دچار شوید.


بیشتربخوانید:


معرفی درمان طبیعی معده درد عصبی

از آن‌جایی‌که معده درد عصبی ممکن است بسیار شدید باشد و احساس ناراحتی زیادی در فرد ایجاد کند؛ به همین دلیل با درمان معده درد عصبی در طب سنتی و درمان‌های خانگی آن آشنا می شویم.

آب بنوشید!

افراد هنگامی که به استرس و اضطراب بیش از حد دچار می‌شوند، ممکن است سبب حالت تهوع و استفراغ شود که یکی از علائم سندروم معده درد عصبی است. به همین دلیل باید برای جبران آبی که از دست داده‌اند، بدن خود را هیدراته نگه دارند و آب و نوشیدنی‌های هیدراته مصرف کنند. البته بهترین زمان مصرف نوشیدنی، نیم ساعت تا یک ساعت پس از استفراغ است که باید آب و مایعات را جرعه جرعه نوشید. همچنین بهتر است تا ۶ ساعت پس از استفراغ هیچ غذای جامدی مصرف نکنید.

از کافئین پرهیز کنید!

به‌صورت کلی کافئین در درازمدت ویا میزان زیاد، می‌تواند روی معده تاثیرات مخربی داشته باشد و معده درد عصبی را تشدید کند. برای کاهش اسید معده و عدم تحریک معده درد عصبی، بهتر است از مصرف نوشیدنی‌ها و مواد کافئین‌دار همچون قهوه خودداری نمایید. می‌توانید انواع دیگر نوشیدنی، همچون چای سبز که فاقد کافئین هستند را جایگزین کنید.

استرس خود را مدیریت کنید!

همانطور که گفتیم استرس و اضطراب، سبب تحریک سندروم معده درد عصبی می‌شوند؛ به همین دلیل باید این حالات را مدیریت کرد. از روش‌هایی که برای مدیریت استرس و اضطراب استفاده می‌شود، می‌توان به تنفس عمیق، انجام ورزش‌های سبک، پیاده‌روی، ایجاد سرگرمی برای خود، تجسم مثبت زمانی که بر استرس خود غلبه کرده‌اید، درخواست کمک از دوستان ویا اعضای خانواده، برنامه‌ریزی برای رفع این مشکل، تغذیه مناسب، استراحت کردن و مهم‌تر از همه، انجام مدیتیشن اشاره کرد.

دمنوش برای معده درد عصبی

یکی از راه‌های درمان معده درد عصبی در طب سنتی، استفاده از انواع دمنوش است. این روش خانگی به آسانی ظرف چند دقیقه تا چند ساعت، معده درد افراد را بهتر می‌کند. از انواع دمنوش برای معده درد عصبی می‌توان به دمنوش نعنا ویا دم کردن چند برگ نعنا در آب اشاره کرد. نوع دیگر دمنوش برای معده درد عصبی، چایی لیمو است که برای تهیه آن می‌توانید از لیمو ترش یا لیمو عمانی در آب جوش استفاده کنید و این چای را تهیه نمایید. چای بابونه نیز به دلیل خاصیتی که در کاهش التهاب و تسکین اعصاب دارد، یک دمنوش برای معده درد عصبی محسوب می‌شود. به‌خصوص کسانی که دچار استرس و اضطراب مزمن هستند، می‌توانند با نوشیدن روزی یک فنجان چای بابونه، به این مشکل فائق آیند.

قرص برای معده درد عصبی

برخی از افراد ترجیح می‌دهند به جای استفاده از درمان‌های خانگی، از مصرف دارو برای درمان معده درد عصبی استفاده کنند. در این بخش می‌توان چند قرص برای معده درد عصبی نام برد که بیشتر به رفع علائم معده درد کمک می‌کنند. ممکن است برخی از انواع دارو برای درمان معده درد عصبی تاثیر نداشته باشد و سایر انواع قرص برای معده درد عصبی بسیار تاثیرگذار واقع شوند. برای کاهش حالت تهوع، اسهال و همچنین کاهش اسید معده می‌توان از داروهایی همچون آلکا سلتزر، امترول میلانتا، پیتو بیسمال و… استفاده نمود. می‌توانید برای انتخاب داروی مناسب با پزشک خود مشورت کنید تا از مصرف انواع مختلف قرص برای معده درد عصبی و روبرو شدن با عوارض جانبی آن پیشگیری کنید.

معرفی قوی ترین قرص معده درد

معرفی قوی ترین قرص معده درد

معرفی قوی ترین قرص معده درد

به طور کلی، از انواع قرص در معده می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • رانیتیدین (Ranitidine). برای درمان زخم معده، معده عصبی و رفلاکس یا سوزش سر دل تجویز می‌شود. اخیرا از طرف سازمان غذا و دارو آمریکا (FDA) تولید و مصرف آن در سرتاسر جهان ممنوع شده است. زیرا خواص سرطانی بودن مواد تشکیل‌دهنده آن ثابت شده است.
  • فاموتیدین (Famotidine). به‌منظور درمان گاستریت، زخم معده و درد معده عصبی عالی است. این قرص جایگزین قرص معده درد رانیتیدین شده است.
  • امپرازول (Omeprazole). اصولا برای درمان زخم‏های خوش‌خیم معده یا دوازدهه (بخش ابتدایی روده باریک) تجویز می‌شود.
  • رابپرازول (Rabeprazole). برای درمان زخم معده ناشی از تکثیر میکروب هلیکوباکترپیلوری یا رفلاکس اسید معده به مری، یکی از گزینه‌های موثر است.
  • پنتوپرازول (Pantosec). موثر برای کاهش درد معده، رفع بی‌اشتهایی و تسکین زخم‌های معده و روده است.
  • دومپریدون (Domperidone). نوعی قرص معده درد که برای تسکین ناراحتی شکمی ناشی از مشکلات معده و کنترل حالت تهوع، سوزش سر دل یا رفلاکس و اصطلاحا ترش کردن عالی است.
  • سیزاپراید (Cisapride). به‌منظور درمان عوارض رفلاکس اسید معده به مری مانند دیس‌پپسی یا سوءهاضمه و بی‌اشتهایی تجویز می‌شود.
  • بیسموت ساب سیترات (Bismuth Sub-citrate). به‌منظور کنترل و درمان اسهال مسافرتی و مشکلاتی مانند درد زخم معده یا روده قابل مصرف است.

بیشتربخوانید:


 

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: ۰ میانگین: ۰]
  • نویسنده : مریم بالوی فیلی