به گزارش نودادبرتر؛ عفونت کلیه چه نشانه ای دارد و داروی درمان آن را در نودادبرتر مشاهده کنید.
درد کلیه یکی از دردناک ترین دردها برای هر بیمار است که تجربه آن بسیار تلخ است و دلایل درد کلیه همه در خانه قابل تشخیص نیست و باید حتما به پزشک مراجعه کنید تا با آزمایش و معاینه پزشک علت اصلی درد ناحیه کلیه ها تشخیص داده شود.
درد کلیه چه عوارضی دارد؟
عفونت کلیه میتواند باعث ایجاد عوارض و بیماریهای خطرناکی شود که برخی از آنها عبارتند از:
آسیبدیدگی دائمی کلیه: آسیبدیدگی دائمی کلیه میتواند باعث نارسایی مزمن کلیوی شود.
سمی شدن خون (سپتیسمی): کلیهها مواد زائد خون را فیلتر کرده و سپس خون را به نقاط مختلف بدن ارسال میکنند. در صورتی که کلیههای شما عفونی شده باشند، باکتریها از طریق کلیه وارد جریان خون شده و به سمت نقاط مختلف بدن میروند.
عوارض بارداری: زنان مبتلا به عفونت کلیه در دوران بارداری ممکن است بچههایی را به دنیا آورند که در هنگام تولد، وزنشان کم است.
برای درمان هر چه سریعتر و جلوگیری از عوارض خطرناک عفونت کلیه در اولین فرصت به متخصص اورولوژی مراجعه نمایید تا دارو و یا آزمایشات لازم تجویز گردد.
علائم عفونت کلیه چیست؟
علامت و نشانههای عفونت کلیه عبارتند از:
- تب
- درد کمر، درد پهلوها یا درد در کشاله ران
- درد شکم
- تکرر ادرار
- نیاز به ادرار کردن مداوم
- احساس سوزش یا درد در هنگام ادرار کردن
- وجود چرک یا خون در ادرار
- ادرار با بوی بد و کفآلود
علت اصلی عفونت کلیه
عفونت کلیه معمولاً زمانی اتفاق میافتد که باکتریها از طریق لولههایی که ادرار را حمل میکنند وارد ادرار شده و شروع به تکثیر میکنند. باکتریهای ناشی از عفونتهای قسمتهای دیگر بدن هم ممکن است از طریق جریان خون وارد کلیهها شوند. عفونت کلیه از این مسیر غیرمعمول نیست و ممکن است اتفاق بیفتد.
برای مثال در صورتی که شما از مفصل مصنوعی یا دریچه مصنوعی قلب استفاده میکنید و آنها عفونت کرده باشند ممکن است این عفونت از طریق جریان خون وارد کلیه شود. به ندرت، عفونت کلیه پس از عمل جراحی کلیه ایجاد میشود.
عوامل اصلی عفونت کلیه
عواملی که احتمال ابتلا به عفونت کلیه را افزایش میدهند عبارتند از:
آناتومی زنانه: زنان بیش از مردان در خطر مبتلا شدن به عفونت کلیه هستند. مجرای ادرار زنان بسیار کوتاهتر از مردان است بنابراین باکتریها فاصله کمتری تا خارج شدن از بدن از طریق مثانه دارند. نزدیک بودن واژن به مقعد هم فرصت مناسبی برای تکثیر باکتریها تا زمان ورود به مثانه ایجاد میکند سپس عفونت از مثانه به سمت کلیه گسترش مییابد. زنان باردار بیشتر در معرض عفونت کلیه قرار دارند.
انسداد مجرای ادرار: هر چیزی که جریان ادرار را کند کند یا توانایی تخلیه کامل مثانه را کاهش دهد مانند سنگ کلیه، اختلالات ساختاری در سیستم دفع ادرار یا در مردان بزرگ شدن غده پروستات میتواند احتمال ابتلا به عفونت کلیه را افزایش دهد.
ضعف سیستم ایمنی بدن: برخی بیماریها مانند دیابت و اچ آی وی، سیستم ایمنی بدن را مختل کرده و احتمال ابتلا به عفونت کلیه را افزایش میدهند. برخی داروها مانند داروهایی که برای جلوگیری از رد پیوند ارگانهای بدن مورد استفاده قرار میگیرند هم اثر مشابهی دارند.
آسیبدیدگی عصبهای اطراف مثانه: آسیبدیدگی عصبها یا نخاع میتواند احساس عفونی شدن مثانه را مسدود کند که در نتیجه شما متوجه وجود عفونت حتی در مراحل پیشرفته آن نمیشوید.
استفاده طولانی مدت از سوند ادرار: سوند ادرار لولهای است که برای تخلیه ادرار از مثانه به کار برده میشود. شما ممکن است از سوند پس از انجام برخی عملهای جراحی یا آزمایشهای تشخیصی استفاده کنید. در صورتی که شما نتوانید از روی تخت بلند شوید ممکن است لازم باشد برای مدت طولانی از سوند استفاده کنید.
بیماریهایی که باعث میشود ادرار در مسیر اشتباه جاری شود: در بیماری برگشت ادراری، مقدار کمی ادرار به مثانه برگشته و به سمت حالب یا کلیهها میرود. افراد مبتلا به برگشت ادرار ممکن است در کودکی مکرراً به عفونت کلیوی مبتلا شده باشند و احتمال ابتلا به عفونت کلیه در دوران کودکی و بزرگسالی در این افراد افزایش مییابد.
علائم نارسایی کلیه چیست؟
عارضه و بیماری قطعا با نشانههایی همراه خواهد بود. بیماری نارسایی کلیه به دلیل عملکرد و وظایف کلیهها با مشکلات ادراری همراه است. بهعلاوه ادرار باعث دفع مواد زائد از بدن میشود و طبیعیست دفع نامناسب میتواند باعث تجمع سموم در بدن شود. علائم نارسایی کلیه موارد زیر است.
- کاهش میزان دفع ادرار
- به دنبال دفع نشدن ادرار، احتباس مایع در بدن موجب تورم اندامهای تحتانی، پاها و زانو میشود.
- پف کردن زیر چشم
- خستگی و ضعف
- گیجی
- حالت تهوع
- تنگی نفس و درد قفسه سینه
- اریتمی یا ضربان قلب نامنظم
- کاهش هوش
- خارش مداوم
- کرامپ و انقباض ناگهانی عضلات
- تشنج
- در موارد شدید نارسایی کلیه موجب کما و در مواردی مرگ هم میشود.
بیشتربخوانید:
- دمنوش درمان عفونت ادراری + نحوه تهیه
- زیبایی پوست با مصرف میوه امکان پذیر است؟
- درمان پرکاری تیروئید با معجون عسل گردو!+ روش تهیه
- معده درد عصبی را با کدام دارو درمان کنیم؟
انواع نارسایی کلیه چیست؟
اختلال در عملکرد کلیه تحت عنوان نارسایی کلیه شناخته میشود. معادل نارسایی کلیه به انگلیسی (Kidney failure) است. نارسایی کلیه چند نوع طبقه بندی دارد. اما اگر بخواهیم نارسایی کلیه را با توجه به مدت زمان بروز و شدت عارضه تقسیم کنیم، باید دو نوع نارسایی حاد و مزمن را نام ببریم.
نارسایی حاد کلیه
در مواردی که کلیهها بهطور ناگهانی طی فاصلهی زمانی چند ساعت تا چند روز دچار مشکل میشوند و نمیتوانند مواد سمی را دفع کنند نارسایی حاد کلیه ایجاد شده است. این مشکل بیشتر در کسانی که بستری هستند یا نیازمند مراقبت ویژه هستند مشاهده میشود.
بیماری کلیه با بروز ناگهانی عوارض بسیار جدی و شدیدی دارد و حتی ممکن است منجر به مرگ بیمار شود. نارسایی حاد کلیوی علاوه بر کشنده بودن، امکان برگشت نیز دارد و این دو دلیل کافیست که مبتلایان به این عارضه به آن توجه جدی کنند.
نارسایی مزمن کلیه
مهمترین علامت در این نوع نارسایی خاموش بودن آن است. افراد مبتلا به نارسایی مزمن کلیه ممکن است از سالها پیش دچار این بیماری باشند اما چون علامت خاصی ندارد یا روند بروز علائم کند است، بهطور آرام و پنهانی بافت کلیه را از دست میدهند. علائم نارسایی کلیه در موارد مزمن همان نشانههای نارسایی حاد کلیه است با این تفاوت که طی مدت زمان طولانی این نشانهها ظاهر میشوند.
نارسایی خفیف کلیه با ارث، سبک زندگی ناسالم و چاقی، دیابت، بیماری قلبی و فشار خون تشدید میشود.
درمان طبیعی و خانگی نارسایی کلیه
- نویسنده : علی اکبر رضایی