آیدین مقیمی گزارشگر بسکتبال کیست؟ + علت مهاجرت
آیدین مقیمی گزارشگر بسکتبال کیست؟ + علت مهاجرت
آیدین مقیمی گزارشگر بسکتبال به ایران اینترنشنال پیوست و برای همیشه از ایران رفت.

به گزارش سرویس اجتماعی نودادبرتر، آیدین مقیمی گزارشگر بسکتبال صداوسیما از ایران مهاجرت کرد و به شبکه ایران اینترنشنال پیوست.

بیوگرافی آیدین مقیمی گزارشگر بسکتبال

Biography of Aydin Moghimi Basketball Reporter

بیوگرافی آیدین مقیمی گزارشگر بسکتبال

آیدین مقیمی مجری و گزارشگر بسکتبال متولد ۱۸ مرداد ۱۳۶۱ می باشد و پیش از این در ایران به گزارش بازی های داخلی و خارجی می پرداخت.

او اخیرا با حضور در شبکه اینترنشنال همه را متعجب کرد.

مقیمی چندین سال سابقه حضور در حوزه گزارشگری بسکتبال را در کارنامه دارد و در بین اهل بسکتبال شناخته شده است

عده‌ای مقیمی را فردوسی‌پور بسکتبال ایران می‌دانند و معتقدند صدای او بسیار شبیه به تم صدای عادل فردوسی پور گزارشگر مشهور فوتبالی است

او در این باره می‌گوید: بابت این موضوع خوشحالم و آن را تکذیب نمی‌کنم چون عادل الگوی خوبی است، اما سبک گزارش ها فرق می کند

بعد از بازی‌ به من ویس داد و گفت از گزارش بازی لذت برده است و این خوشحالم کرد.

این گزارشگر دیشب مقابل دوربین این تلویزیون ظاهر شد و توضیحاتی درباره مهاجرتش به خارج از کشور داد. این اتفاق در حالی رخ داد

که مقیمی چندی پیش یکی از مسافران کاروان المپیک ایران به توکیو محسوب می شد!

جزئیات مهاجرت آیدین مقیمی

آیدین مقیمی مجری ورزشی و گزارشگر بسکتبال ایران به ایران اینترنشنال پیوست و برای همیشه از ایران رفت.

مهاجرت آیدین مقیمی زمانی لو رفت که او اولین برنامه ورزشی خود را شب گذشته جمعه ۸ بهمن ۱۴۰۰ در شبکه ایران اینترنشنال اجرا کرد و برای اولین بار جلوی دوربین این شبکه رفت.

حضور این گزارشگر بسکتبال در شبکه خارجی با واکنش های زیادی همراه بوده و بیشتر چهره ها و دوستان و فعالان رسانه به او در پیج اینستاگرامش تبریک گفتند

و آرزوی موفقیت کردند. مقیمی به فردوسی پور بسکتبال ایران مشهور بود و و این لقب به دلیل اطلاعات و گزارش های بی نقص و عالی او بود که به این نام مشهور شد.

یکی از بهترین گزارش‌های آیدین مقیمی گزارشگر بسکتبال سه امتیازی دراماتیک پری پتی و عبارت “یا خدا” بود.

وی در صفحه اینستاگرامش از چندین بار ممنوع الفعالیت بودنش و ممنوع التصوری خود پرده برداشته و دست به افشاگری زده است.

او دیشب برای نخستین بار جلوی دوربین این شبکه رفت و برخی معتقدند که این برنامه معرفی او به عنوان مجری و گوینده جدید این شبکه محسوب میشود.

مقیمی تاکنون توضیحی درباره ی علت مهاجرت خود ارائه نکرده اما در یکی از پست های اینستاگرامی خود از محرومیت موقتش از گزارشگری در سال ۹۵ به خاطر تبریک کریسمس در پخش زنده ی یک مسابقه بسکتبال از شبکه ورزش گفته است.


مطالب مرتبط:


مصاحبه آیدین مقیمی

Interview with Aydin Moghimi

مصاحبه آیدین مقیمی

آیدین مقیمی کارشناس و گزارشگر بسکتبال ایران در این رابطه عنوان کرد: گزارشگری ورزشی در همه جای دنیا یک تخصص است و اما متأسفانه در ایران به چشم تخصص به آن نگاه نمی‌شود، یعنی گزارشگرها و مجریان ما در کنار کار گزارش و اجرا چندین کار دیگر برای تأمین معاش خود انجام می‌دهند و این باعث می‌شود تمرکزشان از کار حرفه‌ای خودشان کم شود. اگر مثل همه جای دنیا دستمزد و شرایط این شغل متناسب باشد، می‌‌توانیم از او کار حرفه‌ای بخواهیم. پس مجری یا گزارشگر باید مطالعه کند تا در رشته خودش تخصص به دست بیاورد.

معضلات ورزش از زبان مقیمی

وی ادامه داد: یکی از مشکلات بزرگ ما این که بعضی از افرار رسانه‌ای که کار گزارش ورزشی انجام می‌دهند، دوست دارند به هر قیمتی روی آنتن باشند، یعنی پیشنهاد هر رشته‌ای برای گزارش را قبول می‌کنند، این باعث می‌شود عمق اطلاعات‌شان در یک رشته خاص کم شود. شاید هم یک اطلاعات عمومی در همه رشته‌ها داشته باشند اما نمی‌توانند تمام رشته‌ها را تخصصی دنبال کنند. به نظر من بهتر است، این کار تخصصی‌سازی شود.

مقیمی اظهار داشت: مشکل دیگری که وجود دارد تفاوت فرهنگی کشور ما با یک سری کشورهای دیگر است که متأُسفانه گزارشگرهای ما این موضوع را لحاظ نمی‌کنند. تقلید کورکورانه از گزارشگرهای کشورهای دیگر مثل گزارشگرهای عرب و ترکیه به خصوص در فوتبال انجام می‌دهند و برای این تقلید هیچ الگویی ندارند. یعنی عین یک عبارت را به صورت ترجمه فارسی درمی‌آورند که متناسب با فرهنگ ما نیست و به آن واکنش‌های زیادی داده می‌شود.‌ گزارشگران ضمن مطالعه‌ بیشتر در رشته خودشان، یک سری مطالعات عمومی هم باید داشته باشند تا بار غیرفنی و ادبی گزارششان را بالا ببرد.

مشکلات بسکتبال کشور

گزارشگر و کارشناس بسکتبال ایران اضافه کرد: در واقع کسانی که بازیکن و مربی یک رشته بودند روی به کار گزارش می‌آورند.

همه جای دنیا گزارشات تخصصی به خصوص در رشته‌های تیمی دو نفره انجام می‌شود. نفر اول که به او می‌گویند ریپورتر یعنی یک نفر ریپورت می‌کند و

یک نفر کامنت می‌دهد. نفر اول که بازی را گزارش می‌کند کسی است که به رشته تسلط دارد و گزارشگر آن رشته محسوب می‌شود

که اتفاقات بازی را روایت می‌کند. نفر دوم کامنتیتوز تخصصی است که چاشنی فنی گزارش را بالا می‌برد و قدرت بیان خوبی دارد.

این گزارش‌های دو نفره مخاطب را هم جذب می‌کند، یعنی نفر اول شور و هیجان روایت بازی را دارد و نفر دوم بار فنی دارد و به نفر اول هم کمک می‌کند.

وی خاطرنشان ساخت: متأسفانه در ایران به هر کسی بگوییم قرار است یک نفر کنار شما بنشیند و دو نفره گزارش کنید،

می‌گوید ممکن است در آینده رقیب من شود، این روحیه گزارش دو نفره وجود ندارد. در سال‌های اخیر یک حرکت مثبت انجام شده و

در برخی رشته‌ها گزارش‌های دونفره را می‌بینیم ولی آموزش محور نیست. مثلا در فرمول یک اتومبیلرانی صباغ گزارشگر خیلی خوب،

با اطلاعات و با دانشی است اما شاید اگر کنارش یک قهرمان اتومبیل‌رانی و فرمول یک از کشور خودمان قرار بگیرد که در پیست اتومبیلرانی تجربه دارد،

همان گزارش جذاب صباغ چندین برابر جذاب می‌شود. به نظر من می‌توان با ایجاد کلاس‌های آموزشی برای گزارش‌های تک نفره و دو نفره و در واقع تربیت نسل جدید این اتفاق بیفتد.


بیشتربخوانید:


انتهای پیام/

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: ۱ میانگین: ۵]